Månedsarkiv: februar 2010

Aften med lam og en fårehyrdes fortællinger

Arrangementet foregår torsdag den 4. marts kl. 18.30 i Venø Havnehus. Aftenen starter med et lækkert måltid af 3 forskellige retter af lam efter Pips bedste opskrifter med 3 forskellige variationer af kartoflens mange anvendelsesmuligheder som tilbehør.

Berit Kiilerich fra Lystbækgaard ved Ulfborg fortæller om sit liv og arbejde som landets eneste kvindelige, uddannede fårehyrde. Foruden at drive Lystbækgård som en besøgsgård passer Berit sammen med sine hyrdehunde også de 450 får, som bruges til naturpleje. Berit er en spændende fortæller, der prikker til os om respekten for naturen og dens produkter.

Pris: kr. 150 for voksne, kr. 50 for børn under 13 år. Prisen er for hele arrangementet inkl. kaffe og kartoffelkage. Af hensyn til spisningen er det nødvendigt med tilmelding på mail: havnehuset@venoe.dk eller telefon: 23272299.

Kølhaling 2010

Den store færge “Venøsund II” skal på værft fra den 15. til den 26. marts. I denne periode sejles med den lille færge og der kan max. medtages 8 tons pr. tur.

VenøPosten marts 2010 er udkommet

Marts 2010VenøPosten for marts 2010 er udkommet og kan læses her på Venøs hjemmeside. Du kan bl.a. se hvad der sker på Venø i den kommende måned, læs nyt om udviklingsplanen og følg med i serien med beskrivelser af Venøs gamle huse.

Besøg fra Uganda

Lørdag den 27. februar fra kl. 14:00 til 17:00 får Venø besøg fra de varme lande af en trup kunstnere og musikere fra Uganda. Tag familie og venner med til Havnehuset og glem vinterens sne og kulde for en stund til livsglade rytmer og toner fra Uganda. Entre: kr. 30,-

Bierfest im Hafenhaus

Fredag den 26. februar fra kl. 19:00 i Havnehuset kan du til rigtig tyrolermusik gi’ fruen en svingom. Bier vom Fass, Grillwurst, Sauerkraut og Salzkringeln.
Tag gerne dine Lederhosen eller Dirndel på – det giver rabat ved baren. Underholdning midtvejs med trubaduren, den pladeaktuelle Æ Holm fra Jegindø. Entré: 30 kr.

Nye aktiviteter for venøboere og gæster?

EFTER SAMMENSURIUM?
Hvem har idéer og/eller lyst til at lave ny(e) aktivitet(er) for venøboere og gæster? Sammensuriet er som bekendt nedlagt – tiden var løbet fra konceptet. Vi var mange frivillige hjælpere, og det tiltrak gæster udefra. Alle hyggede sig, og det var med til at gøre Venø kendt.

Er tiden inde til at afprøve nye idéer, store eller små, hvor vi laver noget sammen igen og tiltrækker interesserede gæster til øen? Der er mange muligheder: havnefest, fiskeridag, kartoffeldag, østersdag, “Venø Rundt”, “Åben Ø”, motionsløb, mad-festival, loppeauktion og så videre.

Interesserede inviteres til møde i Havnehuset tirsdag den 23. februar kl. 19:30 for at udvikle idéer og vælge én eller flere til videre bearbejdning. Der vil være gratis kaffe og brød.

Venø ikke landfast endnu

Selvom kulden har sat bidt sig fast og der er dannet et tykt islag i store dele af Limfjorden, er det stadig nødvendigt at sejle med færgen til Venø.

Den store gennemstrømning på det smalle sted af Venøsund, hvor færgen sejler, medfører, at der stadig er et stort isfri område. Der kommer dog nogle isflager flydende forbi, især efter isbryderen har passeret for at give fri passage til Struer havn.

Fastelavn på Venø

Der har i dag været fastelavnsfest på Venø. Efter at have været til fastelavnsgudstjeneste i Venø Kirke, hvor historien om Babelstårnet blev fortalt, drog de mange flotte udklædte børn og voksne til Venø Efterskole, hvor der var tøndeslagning. Der blev virkelig gået til den og det lykkedes både de store og små børn at få tønderne slået ned. Derefter var det de voksnes tur til at dyste i konkurrencen om at blive Venømester i “Slå hovedet på sømmet”. Forrige års vinder Martin løb af med sejren igen med kun 10 slag – til lykke med det. Der er måske brug for lidt smugtræning rundt på øen inden næste fastelavnsfest, så årets vinder kan få lidt mere modstand.

The gallery was not found.

Fastelavn er mit navn

Søndag den 14. februar kl. 14:00 er der fastelavnsgudstjeneste i Venø Kirke, hvor børnene gerne må være udklædte. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning på Venø Efterskole, hvor de voksne også i år har mulighed for at dyste i “slå hovedet på sømmet”.

Venø udviklingsplan 2010-2012

Venø udviklingsplan 2010-2012 er resultatet af mere end 70 venøboeres aktive medvirken til at give idéer og lægge planer for Venøs udvikling. Torsdag den 11. februar 2010 kl. 19:30 afholdes der beboermøde på Venø Efterskole, hvor Venøs fastboende og sommerhusejere mødes med kommunalpolitikere for at debattere og supplere udviklingsplanen. 

Udviklingsplanen rummer konkrete opgaver, som gennemføres i de nærmeste år. Opgaverne har forskelligt omfang, forskellig sværhedsgrad og måske også forskellige muligheder for succes. Fælles for dem er, at gennemføres de, så vil Venø være et godt sted at bo og besøge samt en fast base for erhvervsaktive.

Udviklingsplanen kan læses her: Venø udviklingsplan – januar 2010