Månedsarkiv: april 2010

Velkommen til Venø

Beboerforeningen VenøBoen byder indenfor til et kig på ø-livet på den lille ø Venø, der ligger i den vestlige del af Limfjorden lidt nord for Struer.

På hjemmesiden har vi samlet nyttige oplysninger for turister og om dagliglivet, foreningslivet og Venøs mange øvrige muligheder.

Har du kommentarer til eller forslag/ønsker om indhold på hjemmesiden, og hvis du i øvrigt har brug for yderligere oplysninger om Venø, er du altid velkommen til at kontakte Venøs webmaster på mailadressen: webmaster@venoe.dk

Welcome to Venoe
Willkommen auf Venø

Strandrensning

I dag har efterskoleelever og venøboere i fællesskab deltaget i årets strandrensning. I en kraftig vestenvind blev der samlet affald langs strandene hele vejen rundt om øen, så Venø nu viser sig fra sin pæne side. Der er fjernet plastic, øldåser, reb, tømmer, flamingo, bøjer og meget andet, der  i årets løb er glemt på stranden eller blæst ind fra fjorden. Der blev også fundet et par døde sæler, som var skyllet op på stranden.

Venø er nu klar til at tage godt imod forårets og sommerens gæster. Velkommen til Venø!

Strandrensning 2010

Nu er det igen tid til at samle os selv og alle de tilflydende små og store ting, der “pryder” vore strande. Der indkaldes til strandrensning lørdag den 17. april med start fra havnen kl. 13.00

Mange ting tyder på, at vi bliver mange: Alle vil hellere have, at skrald og affald befinder sig i poser og sække eller på en losseplads end på Venøs strande.

Vejret bliver perfekt den dag. Det sociale samvær øboere og efterskoleelever imellem på kryds og tværs er absolut anbefalelsesværdigt, og det er en frisk og smuk tur langs stranden så sandelig også. Desuden er der både nemme, svære, lange og korte ruter, der skal renses. Der er noget for enhver.

Alle er velkomne, og tilmelding er ikke påkrævet. Faktisk er det rigtig svært at komme i tanker om grunde, der skulle kunne medføre, at ret mange enten glemmer arrangementet eller med stor beklagelse må melde forfald. Som sædvanlig bliver der sørget for lidt at styrke sig på og et par terrængående køretøjer, så affaldshåndteringen ikke bliver uoverkommelig.

Venø historier i Havnehuset

Hør historier fra de gode gamle dage på Venø torsdag den 15. april kl. 19:30 i Havnehuset.

Aftenen starter med visning af film om Venø i gamle dage. Derefter vil Per Mikkelsen have samtaleinterviews med venøboere. Bl.a. Inga Mygind, Mette Haagensen, Thorkild Brosbøll og Pip Thoustrup.

De vil få smilene frem ved at bidrage med fortællinger og historier om bl.a.:

  • En skæbnesvanger cykeltur til Venø.
  • Hvorfor er der kulørte lamper i laden?
  • Hvorfor blev Venø beæret med kongebesøg?
  • Hvorfor sejler færgen ikke altid ligeud?
  • Søren Baggesen vil “mane” Limfjordsånden.

Sognets foredragsgruppe er vært ved kaffe og lagkage. Alle er velkomne.

Koncert med kammerkoret Gesta Danorum

Søndag den 11. april kl. 15.00 på Venø Efterskole afholdes sæsonens sidste koncert i Venø Musikforening. Koncerten er med Kammerkoret Gesta Danorum.

Gesta Danorum betyder “Danernes bedrifter” og kammerkoret kan fejre 20 års jubilæum i 2009. Det blev grundlagt af organist Ole Brinth, som samlede en flok korsangere fra Holstebro og omegn, som ønskede udfordringer på et lidt avanceret niveau.

I årenes løb har koret haft forskellige dirigenter, over en længere årrække på skift organisterne Ove Pedersen og Mads Bille, og for et par år siden tiltrådte korets nuværende dirigent, organist ved Holstebro Kirke, Niels Bitsch Nielsen. Udover at give koncerter alene har koret også medvirket ved opførelsen af store værker som Mozarts Messe, Bachs Juleoratorium, Haydns Skabelsen og Händels Messias.