Månedsarkiv: juni 2010

Venø Camping er åben igen

Venø Camping er nu åben igen for offentlig camping efter at campingpladsen blev solgt tidligere på året. Venø Camping kan kontaktes på tlf. 26 68 80 40

Solnedgangsmusik i Venø Kirke

I denne uge tages der hul på sommertraditionen i Venø Kirke igennem efterhånden mange år med solnedgangsmusik. Det lille aftenarrangement starter kl. 21:00 og slutter ca. 21:45, hvor man går ud i solnedgangen. Første koncert er torsdag den 1. juli, herefter hver torsdag med sidste koncert den 5. august. Aftenen starter med fællessang, læsning af den kommende søndags tekst og trosbekendelsen. Herefter følger det kunstneriske indslag. Andagten slutter med Fadervor og endnu en fællessang.

Til den første af sommerens solnedgangsmusikaftener torsdag den 1. juli kommer Ingrid Hvass på besøg. Ingrid Hvass, som tidligere har besøgt Venø Kirke, har fortalt historier siden midten af 1980’erne og har fra 2003 levet som professionel historiefortæller. Bl.a. kendt for sin årlige fortællefestival ”Vestjyske Fortællespor” på herregården Nørre Vosborg. Denne aftens fortællinger er om det, vi ikke sådan ser. Ved midsommer er naturens kraft på sit højeste, og da er det tid at plukke sine urter – en buket af stærke og mærkeligt smukke fortællinger.

Sommerudstilling på Venø Billedværksted

Spændende sommerudstilling på Venø Billedværksted. Smukke skåle og krus, unika heste, oliemalerier, grafik og tegninger i tusch og kridt. Udstillende kunstnere Hanny Abel, Trine Toft og Lis Jensen.

Udstillingen på Venø Billedværksted, som ligger på Tangvej 1, er åben hver dag i juni, juli og august mellem kl. 12 og 18.

Skt. Hans aften på Venø Havn

Onsdag den 23. juni er der Skt. Hans med bål ved Venø Havn kl. 21. Båltaler er Bent Ole Pedersen, tidl. præst på Venø.

Der kan købes lækkerier fra grill med kartofler og salater fra kl. 18.30 i Havnehuset.

Arbejdsdag på Venø Havn

Husk at der er arbejdsdag på Venø Havn lørdag den 12. juni fra kl. 8.00. Der er mange små opgaver, som skal klares. Efterskolen har meldt sin ankomst, og vi håber mange andre vil give et par timer eller flere, så alt kan komme i orden, inden sæsonen kommer rigtigt i gang.

Husk “Åben Ø” på Venø på søndag

Besøg det aktive Venø søndag den 6. juni

  • Kl. 10, 12 og 14: Krabbevæddeløb på havnen.
  • Kl. 11-16: Venø Billedværksted åbent. Kl. 13 indslag ved Venø Musikforening.
  • Kl. 11 og 15: Om Venø kirke ved menighedsrådet.
  • Kl. 11: Nørskov – om lam og kartofler.
  • Kl. 14: Borbjerggård – om natur og jagt ved skytten.
  • Kl. 15: VenOysters – om produktion af limfjordsøsters.
  • I Havnehuset: Kaffe med kager efter gamle Venø-opskrifter
  • På Venø Kro: Venø-salat med et glas vin for 85 kr. 

Program med kort over lokaliteterne udleveres ved færgen eller kan hentes her: Program – Åben Ø

Fernisering på Venø Billedværksted

Lørdag den 5. juni kl. 11.00 er der fernisering på “Åben Ø” udstillingen på Venø Billedværksted.

Hvordan får man gæster til at føle sig velkomne og godt tilpas? Ja, det er vel ved at åbne dørene og vise frem af alt det, som man har forberedt til gæsterne. Karin Christensen, Ann Nørskov, Per Vestergaard og Lis Jensen har forberedt en spændende udstilling med keramik, maleri og skulptur. Spændende fordi værkerne er meget forskellige og spændende fordi alle har noget på hjertet.

Karins malerier afslører en flig af, hvad der sker mellem mennesker. Det kan være konflikt, drama eller blot en stilfærdig udveksling. Maleriets farver og nuancer fortæller historien.

Ann arbejder med rakuteknik, hvor ild, jord, luft og vand indgår i for-arbejdningen og brændingen af leret. Raku er en voldsom proces, som gi-ver den færdige keramik sin egen overflade og helt egen skønhed. Ann dykker ned i gamle teknikker og frembringer de smukkeste former inspireret af naturen og vore forfædres brugsgenstande.

Per Vestergaard udstiller hovedsagelig sine skulpturer i forskellige materialer som træ, gips, stål eller blandingsformer heraf. Per tager ud-gangspunkt i tidens emner eller i bundne opgaver, som han stiller sig selv.

Lis Jensen viser malerier, som er inspireret af pragtfulde skiture ind i Venøs urskove, hvor lyset tegner træernes konturer og viser farvespillet i sneen. Lys og skygge danner den smukkeste grafik på lærredet.

Udstillingen kan ses i perioden fra den 1. til 14. juni mellem kl. 12:00 og 18:00.

Problemer med kalenderen

Der er i øjeblikket nogle problemer med aktivitetskalenderen her på hjemmesiden. Der arbejdes på højtryk med at få fejlene løst. Vi skal beklage de gener, det måtte give.