Månedsarkiv: september 2010

Venø Musikforening – Herregaardstrioen

Venø Musikforening indleder koncertsæsonen med “Herregaardstrioen” søndag den 3. oktober 2010 kl. 15:00 på Nørskov.

Koncert med Herregaardstrioen: ” Fra nær og fjern” – En blanding af spillemandsmusik og klassiske toner. Herregaardstrioen blev dannet sommeren 2002 i forbindelse med en koncert på Clausholm Slot. Trioen består af Jan Edlund, der spiller nyckelharpe, et knap- strygeinstrument, bratsch og viola d ´amore, Bo Swahn på koncertguitar, 12-strenget- og barokguitar samt Poul Erik Jørgensen, der spiller kontrabas. Trioen spiller nordisk folkemusik fra ældre til nyere tid med komponister som Georg Riedel, Åsa Jinder, Sverre Eftestøl og Torbjörn Näsbom. Melodier fra den danske 1700-tals spillemand Rasmus Storms nodebog er rigt repræsenteret. Her bliver melodierne i Herregaardstrioen arrangement med de tidstypiske instrumenter til en blanding af folkemusik og barokmusik. I repertoiret indgår også musik af argentineren A. Piazzolla, G. Fauré og J.S. Bach.

Se mere om Venø Musikforening på: www.venoe.dk/foreninger/venoe-musikforening/

Fugletur på Venø

I samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening arrangeres en fugletur på Venø torsdag den 30. september kl. 13.

Venø, som ligger i Struer bugt, har et varieret fugleliv – men her er især mange rovfugle. Der bliver mulighed for at studere og artsbestemme fugle fra forskellige lokaliteter. Den smukke ø byder ud over et sjældent rigt fugleliv på masser af vandremuligheder. Her er der stejle skrænter, skovområde, hedeflader og grønne marker. Vi slutter med en let kaffeanretning i Havnehuset Venø.

Tilmelding på: http://www.qualitytime.dk/idp957.asp

Efterskolernes dag

 

Søndag den 26. september 2010 holder Venø Efterskole, sammen med landets øvrige efterskoler, “Efterskolernes dag” kl. 13.00-17.00. Alle der gerne vil se Venø Efterskole er velkommen – tilmelding er ikke nødvendig.

På dagen vil du kunne opleve efterskolens tre linjer præsentere sig selv, der vil være rundvisning på skolen og endelig har du mulighed for at få en snak om et ophold på Venø Efterskole.

Venø Efterskole tilbyder disse tre linier:
– Surf & sejlads
– Natur og friluftsliv
– Musik og drama

Se mere på: www.venoe-efterskole.dk

Høstgudstjeneste i Venø Kirke

Søndag den 19. september kl. 10.00 er der høstgudstjeneste i Venø Kirke. Traditionen tro vil børnene bære høstgaverne ind i kirken. Ved den efterfølgende sammenkomst i præstegården vil gaverne blive udloddet ved et amerikanske lotteri. De indkomne beløb vil gå til Børns Vilkår.

Så kom i kirke på søndag og tag nogle grøntsager eller frugt med fra haven, bag en kage eller kom blot og deltag i det amerikanske lotteri.

Sensommerudstilling i Havnehuset

Fra lørdag den 18. september og til og med efterårsferien udstiller Karin Christensen og Kirsten Yde, begge venøboere, i Havnehuset Venø.

Karin Christensen udstiller med sine seneste malerier, der har vidt forskellige udtryk i farver og nuancer. I udstillingen opstår der et samspil mellem fjordens træ og maleriets farver.

Kirsten Yde udstiller med sine figurative engle. Englene har mange forskellige udtryk, men fælles for dem er de fremstillet af materialer, som Kirsten har fundet på Venøs smukke strande.

PsykologHuset Venø: Er du ikke på toppen efter ferien?

Måske havde du håbet at det bare lige var en ferie der skulle til før du var på toppen igen? Og nu, hvor du er tilbage i hverdagen, mærker du at du stadigt føler dig nede. Hvis du var stresset og nedkørt, initiativforladt før ferien, så er det muligvis blevet endnu værre.

Hvis man er træt. Udbrændt eller stresset kan det være vigtigt at lære at slappe af på en mere konstruktiv måde, der bygger på at udnytte tankens kraft. Læs mere her.

Vinsmagning i Havnehuset

Torsdag den 16. september kl. 19:30 er der vinsmagning i Havnehuset med Bent Hargaard og Lorenzo Miceli. I ord og billeder fortæller d’herrer på både dansk og engelsk om Lorenzos vinproduktion. På sin gård Antico Borgo di Sugame i det centrale Toscana producerer han Chianti Classico vine. Vi befinder os mellem Firenze og Siena nær den lille by Greve in Chianti. Gårdens godt 6 hektar med vin er dyrket økologisk og bliver normalt til 20.000 flasker vin. Derudover er der en mindre produktion af olivenolie. På gården er der også 9 charmerende ferielejligheder, som Lorenzo og familien lejer flittigt ud. Med en anretning med ost, lidt speget og lidt røget, smagning af både olivenolien samt 4 vine er prisen 175 kr. Der kan købes olie og vine.

Tilmelding på havnehuset@venoe.dk eller tlf. 23 27 22 99 senest mandag den 13. september.

Åben Ø på søndag

Søndag den 5. september er der åben ø på Venø med temaet “Naturdag”. Tag til Venø og oplev den dejlige natur enten ved at deltage i motionsløbet eller ved at tage med på nogle af de guidede ture rundt på øen. Det er gratis at deltage i de forskellige ture. Dog opkræves der et mindre beløb til materialer i billedværkstedet. Hele dagen er der åbent på Venø Kro og i Havnehuset så man ikke behøver tage sulten hjem igen.

Velkommen til Venø og god tur i naturen.

Program og kort over øen kan findes i denne folder: Åben Ø folder – september 2010

Septemberudgaven af VenøPosten udkommet

September måneds udgave af VenøPosten er nu klar her på hjemmesiden. I VenøPosten kan du denne gang bl.a. læse om status på projektet med at forbedre Venø Havn,  nyt fra Venø Camping som nu hedder “Venø Klit”, omtale af arrangementer på øen lige fra fugletur, koncerter, forfatterbesøg, udstillinger, gymnastik til generalforsamlinger.

Med dette nummer af VenøPosten følger også et tillæg til erindring om Venø Færgens indvielse med klip fra de forskellige begivenheder der har været i månedens løb siden færgen ankom til Venø i begyndelsen af august.