Månedsarkiv: marts 2011

VenøPosten for april

Apriludgaven af VenøPosten er udkommet og kan læses her på Venøs hjemmeside.

Du kan denne gang i bladet bl.a. læse om

  • Venø Sogn
  • At bo på Venø
  • Strandrensning
  • Sjægtesejlads
  • Energibesparelser
  • Mosegrise
  • Udkantsdanmark
  • Havnehuset
  • Og meget andet…

Venø Færgen er tilbage

Venø Færgen (den nye færge) er nu tilbage i drift igen efter at have været på værft i to uger, og der medtages igen mere end 8 tons pr. tur. Mens den nye færge har været på værft er overfarten blevet betjent med “Venøsund”, som med 2-3 biler af gangen nærmest har sejlet i pendulfart for at kunne følge med. “Venøsund” har klaret opgaven fint på trods af den modne alder. Færgen er bygget i 1931 og kan fejre sin 80 års fødselsdag i år. Det er Danmarks ældste bilfærge, som stadig er i drift.

 

Struer Brass Band på Venø Efterskole

Struer Brass Band giver koncert på Venø Efterskole torsdag den 17. marts kl. 19:00.

Struer Brass Band blev stiftet i 1982 og består af ca. 30 medlemmer. Repertoiret spænder typisk over originale brass-kompositioner, filmmusik, populærmusik, hymner og musicals m.m. Orkestret har sin egen koncert et par gange årligt og 1-2 kirkekoncerter rundt i landsdelen. Endvidere deltager de i forskellige arrangementer som fx senest ved åbningen af kulturfestival Mørket. Struer Brass Band har flere gange været på koncertturne i udlandet. Den seneste gik til Berlin, hvor det var en stor oplevelse at spille foran Brandenburger Tor. Orkestret dirigeres af John Leth. Med en fortid som musiker og vicedirigent i Prinsens Musikkorps er Struer Brass Band under særdeles kyndig musikalsk ledelse.

Leif Davidsen besøger Venø

Det er med stor glæde, vi kan invitere til foredrag ved Leif Davidsen: tirsdag den 15. marts kl. 19:30 på efterskolen.

Leif Davidsen fortæller om sit liv som forfatter og journalist. Et personligt foredrag om det ny Rusland, hvor befolkningen på ruinerne af det opløste Sovjetunionen stadig kæmper for at skabe en ny demokratisk nation mod svære odds og en tung arv. Krydret med fortælling om forfatterskabet og bøgerne, der er skrevet baseret på oplevelserne. Efterfølgende spørgerunde.

Foredraget inkl. en forfriskning i pausen er gratis for alle venøboere. For interesserede uden for øen er prisen kr. 50,- / person.

Vi vil bede alle tilmelde sig senest den 10. marts på efterskolens hjemmeside: www.venoe-efterskole.dk. Eventuel telefonisk tilmelding kan ske på tlf. 20 68 10 77 (Tove).

/Foredragsgruppen

Kølhaling af Venø Færgen

“Venø Færgen” (den nye færge) skal kølhales og vil derfor være ude af drift i perioden fra fredag den 18. marts kl. 12 til og med fredag den 8. april. I denne periode medtages max. 8 tons pr. tur, da overfarten betjenes af den lille færge “Venøsund”.