Månedsarkiv: juli 2011

Pilgrimsvandring på Venø

Søndag den 24. juli fra kl. 13.00 til ca. 16.30 er der pilgrimsvandring på Venø med temaet “I dag skal du løfte dit hoved mod himlen”. Turen er på 6-7 km og mødestedet er Venø Kirke.

Kirkerne i Struer Provsti tilbyder 3 pilgrimsvandringer henover sommeren. Det er korte vandringer i den smukke natur nær egnens kirker. Det fælles tema for vandringerne er ”Sommersalmer”. I sommersalmen prises naturens skønhed, men salmen indeholder også ofte refleksioner over vores livs vandring. Den sætter vores liv i forhold til den Gud, der har skabt os. Den bruger naturens billeder til at tolke livet med Gud og med hinanden. Der vil også være mulighed for at høre om kirkens og egnens historie, natur og kultur.

Deltagelse er gratis og der er ingen tilmelding.
Yderligere oplysninger kan fås på tlf. 97 85 51 52 eller 97 49 16 01

Solnedgangsmusik med klaver og sang

Torsdag den 21. juli kl. 21.00 er der igen solnedgangsmusik i Venø Kirke – denne gang med multikunstneren Kristine Frøkjær.

Kristine Frøkjær har været kirkesanger ved forskellige kirker. Derudover er Kristine Frøkjær billedkunstner og portrætklummer ved fx Morgenavisen Jyllands Posten. Se yderligere http://www.stinnes-verden.dk/andre_billeder.htm. I Venø kirke bliver det en aften med klaver og sang fra Den danske Salmebog, Højskolesangbogen – på dansk og svensk. Kristine Frøkjær giver gennem sin fortolkning en “twist” til sangene.

I hele sommerferieperioden til og med den 11. august er der hver torsdag aften kl. 21 solnedgangsmusik i Venø Kirke. Se programmet for de enkelte aftener på https://venoe.dk/venoe-kirke/solnedgangsmusik/

Undersøgelse om elforbruget på Venø

Som en del af energiprojektet på Venø er der indledt et samarbejde med Aarhus School of Business, der skal gennemføre en spørgeskemaundersøgelse på Venø ifbm. at NOE har opsat informationsskærmen ved færgen, hvor øens elforbrug kan følges.

Deltag i anden runde af undersøgelsen omkring elforbruget på Venø ved at klikke på linket her: http://www.survey-xact.dk/collect

 

Limfjordsfortællinger i Venø Kirke

I sommerferien er der Limfjordsfortælling hver fredag fra den 8. juli til og med den 19. august kl. 14 i Venø Kirke.

Denne Limfjordsfortælling handler om Danmarks mindste kirke, der ligger på den lille Limfjordsø Venø ved Struer. Trods sin lidenhed er kirken imidlertid fyldt med gode fortællinger, f.eks. om kirkens tilblivelse, om dens inventar og om dens relationer til herregården Volstrup på fastlandet. Og så kan fortællingen om kirken naturligvis kombineres med andre oplevelser på Venø.

Se mere om Limfjordsfortællinger på: http://www.visitlimfjorden.com/danmark/da-dk/menu/turist/limfjordsfortaellinger/limfjordens-historie/historie-venoe/historie-venoe.htm

Sæsonens første solnedgangsmusik

Torsdag den 7. juli kl. 21.00 indledes sæsonens solnedgangsmusik i Venø Kirke med “Mythos”.

Mythos – classical accordion duo med Rasmus Kjøller og Bjarke Mogensen står for premieren. Rasmus Kjøller gæstede kirken i 2008 sammen med Trio Armoniko. Rasmus er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har desuden studeret orgel. Bjarke Mogensen havde sin debut som accordionspiller allerede som 13-årig, da han spillede med Münchens Symfoniorkester på ZDF med millioner af seere. Accordion duoen har spillet i flere europæiske lande og deltaget i masterclasses og konkurrencer. I år vandt de DR’s kammermusikkonkurrence. Aftenen på Venø vil byde på bl.a. deres eget arrangement af musikken til Igor Stravinskis ballet “Petrouchka.”

I hele sommerferieperioden til og med den 11. august er der hver torsdag aften kl. 21 solnedgangsmusik i Venø Kirke. Se programmet for de enkelte aftener på https://venoe.dk/venoe-kirke/solnedgangsmusik/

Gudstjeneste og kaffe

Søndag den 3. juli vil der efter gudstjenesten kl. 14:00 blive serveret kaffe i præstegårdshaven hos Karin Christensen og Per Mikkelsen. Alle er velkomne.

Juliudgaven af VenøPosten

VenøPosten for juli måned er netop udkommet. I denne måneds udgave kan man bl.a. fornøje sig med:

  • Billeder fra overdragelsesfesten, hvor færgen Venøsund en regnvåd lørdag ankom til Venø Havn
  • Aktiviteter i Venø Kirke: Gudstjenester om søndagen, Solnedgangsmusik om torsdagen og Limfjordsfortællinger om fredagen
  • Kollektivt solcelleanlæg
  • Nyt fra campingpladsen “Venø Klit”
  • og som sædvanligt mange andre historier