Månedsarkiv: oktober 2013

Venø Havnehus åben igen

Åbningstid fra den 21. oktober:
mandag-torsdag fra kl. 16:00-18:00.

Kontakt ved udleje:
Mogens Askanius, tlf. 40 35 84 55

Øvrig henvendelser:
Vibeke Staunstrup Borbjerggaard, tlf. 25 46 66 76

Klaverkoncert på Venø

Klaverkoncert søndag den 27. oktober kl. 15:15 på Venø Efterskole.

Pianisten Eriko Murakami er født i Japan og uddannet fra Kyoto City University of Arts and Music. Desuden har hun studeret i Berlin og bor nu i København. Hun har vundet et utal af nationale og internationale konkurrencer. Desuden har hun været med i flere radio- og tv-optagelser, bl.a. fra Japan, Tyskland og Portugal.

Siden 2007 har Eriko Makimura været medlem af European Chamber Music Academy (ECMA). I 2008 grundlagde hun ”Eriko Murakami & Co.”, som er et solo- og kammermusik netværk, der også tilbyder musikundervisning for unge talenter og master-classes for professionelle. I 2009 blev hun musikalsk leder af ”Den Collinske Gaard”, et kunst- og udstillingscenter i København.

Der er ingen tvivl om, at denne unge, dygtige, japanske pianist er noget ud over det sædvanlige, og det kan man forsikre sig om ved koncerten den 27. oktober i efterskolens sal. Her vil hun spille en klaverkoncert, som hun kalder ”Dies Irae” (Vredens dag). Den består af 7 avantgarde klaverstykker, som refererer til de såkaldte 7 dødssynder: Hovmod, griskhed, nydelsessyge, misundelse, frådseri, vrede og ladhed!

Programmet er:

  • Erik Satie: Gnossiennes
  • Samuel Barber: Hesitation Tango
  • John Cage: Bacchanale for Prepared Piano
  • Frederic Rzewski: Winnsboro Cotton Mill Blues
  • Sergei Prokofiev: The Dance of The Knights from Romeo and Juliet and more.

Det arabiske forår på Venø

Tidligere chefredaktør på Politiken Herbert Pundik holder foredrag på Venø onsdag den 23. oktober kl. 19.30 på Venø Efterskole.

Skønt Pundik efterhånden er oppe i årene, så er han still going strong, og han en af landets mest vidende om konflikterne i Mellemøsten, dansk-israeler som han er. Dertil kommer, at han er en usædvanlig god formidler og kan fortælle, så enhver kan begribe det.

Herbert Pundik taler over emnet ”Det arabiske forår og dets perspektiver”. Han vil belyse, hvad der er sket i den arabiske verden siden omvæltningerne begyndte for knap 3 år siden i både Tunis, Egypten og Libyen og med en borgerkrig i Syrien, terror i Bahrain og frygt for et regimeskifte i Jordan. Truslerne om en iransk atombombe ulmer nedenunder det alt sammen, og vil USA gå i krig med Iran for at forhindre det? Eller vil Israel? De kaotiske tilstande i de arabiske lande påvirker ikke mindst Europa herunder Danmark, og hvordan bør vi i de kommende år forholde os til de skelsættende begivenheder? Sådanne spørgsmål vil Herbert Pundik tage fat i, og der er lagt op til en spændende aften.

VenøPosten for oktober

Oktober 2013

VenøPosten for oktober er udkommet.

Bladet indeholder i denne måned bl.a. artikler om:

  • Allehelgen / Halloween /31. oktober 1517
  • “Mellemrumspræst” – ny præst på Venø
  • Nyt fra energiprojektet
  • Generalforsamling i VenøBoen
  • Havnehuset i vinter
  • Klaverkoncert i Venø Musikforening
  • Vælgermøde