Månedsarkiv: marts 2016

Venø Kro sæsonstart

Fra Palmesøndag den 20. marts til mandag den 28. marts har køkkenet åbent til frokost fra kl. 11:30-14:00 samt aften fra kl. 17:30-21:00.

Påskebuffet søndag den 27. marts fra kl. 11:30-15:00. (Bordbestilling nødvendig – der serveres kun buffet i dette tidsrum)

Tlf. 97 86 80 06 – venoekro.dk – info@venoekro.dk

Venø Kro

Venø Musik: Carl Nielsen og Højskolesangbogen

Ved flyglet i salen på Nørskov vil Jørgen Anker Jørgensen søndag den 13. marts kl. 15.15, som optakt til årets generalforsamling akkompagnere publikum til sange af Carl Nielsen m.fl.

Højskolesangbogen er udgangspunktet, og Jørgen Anker Jørgensen vil fortælle om det firkløver, der i begyndelsen af forrige århundrede i fællesskab skabte grundlaget for den fælles sangkultur, som er så speciel dansk.

Carl Nielsen var hovedkraften i det arbejde, og med et tilbagekig på 150-året for hans fødsel, fejrer vi ham denne dag i fælles sang.

Efter koncerten afholdes den årlige generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne. Venø Musik er vært ved lidt mundgodt! Vi slutter dagen af med at (gen)indvie det gamle Venø orgel, som er vendt tilbage til øen, og som pt. står opstillet på Nørskov.

Fårets dag på Venø

Kom og besøg os på Venø til Fårets dag lørdag den 26. marts kl. 10:00 -16:00 på Nørskov, Nørskovvej 15, Venø, 7600 Struer.

Traditionen tro, så åbner Nørskov stalddøren, så øboere og turister kan se årets får og lam.

Påsken falder tidligt i år, så stalden vil ikke være propfyldt af lam, men de, der er der, vil ikke være mange dage gamle. Chancen for at komme til at overvære læmning er til gengæld stor. Se invitationen nedenfor.

Fårets dag

Påskeudstilling med ø-kunst

Et spændende arbejde med at samle kunstværker fra De 27 Danske Småøer er ved at være afsluttet. Der har været stor opbakning blandt øernes kunstnere, som viser en mangfoldighed af kunstarter: Maleri, akvarel, skulptur, vævning, keramik, papirkunst mm. Nu skal der ske en udvælgelse. Knud Mølby, som er keramiker og tidligere underviser i billedkunst ved Nr. Nissum Seminarium, har lovet at hjælpe med at sammensætte udstillingen.

Her på Venø kan man se kunstværker fra Agersø, Askø, Avernakø, Bjørnø, Drejø, Fur, Hjortø, Hjarnø, Strynø og Venø.

Udstillingen på Venø Galleri er åben fra den 19.-28. marts, den 22.-24. april, den 5.-8. maj og den 21. maj. Dorthe Winther, som er formand for ø-sammenslutningen, holder åbningstale. En flot gestus til ø-kunsten og de mange ø-kunstnere. Alle er velkomne til fernisering den 18. marts kl. 17:00.

Sagatur 2016

SLAGET VED ÖRLYGSSTAD – SAGATUR 2016

På vores næste sagamøde skal vi høre om Slaget ved Örlygsstad i 1238. Slaget er et af de vigtigste for udviklingen af samfundet i Island på den tid, idet slaget stod mellem to store og betydningsfulde slægter. På den ene side stod Sturlungerne med omkring 1200 mænd, og på den anden side stod Kolbeinn den unge med omkring 1700 mænd. Vi besøger desuden Örlygsstad på Sagaturen. 

Alle er velkomne til at deltage i arrangementet, som foregår torsdag den 3. marts kl. 19:15 i Havnehuset på Venø. Vi ser frem til at se jer.

/ Per Mikkelsen, Skafti Halldórsson og Eva Jaffke